Notaris voor elke levensfase

Onze mensen nemen u bij de hand bij de belangrijke momenten in uw leven.

Bekijk ONS team

 

Testament opstellen

Een testament is een notariële akte waarin uw erfgenamen worden bepaald en om de afhandeling van uw nalatenschap in vast te leggen. Vanaf 16 jaar kan iedereen een testament opstellen. 

De wet bepaalt voor gehuwden met kinderen dat alle schulden en bezittingen over gaan op de langstlevende echtgenoot. Dit maakt een testament uit het perspectief van bescherming van de langstlevende ten opzichte van de kinderen niet meteen noodzakelijk. Zeker niet alles wordt door de wet geregeld! Er valt in uw terrein nog veel te winnen. Hierover vertellen wij u graag meer. 

Waarom testament opstellen

Waarom een testament opstellen:

  • U kunt bepalen wie na uw overlijden uw vermogen ontvangt
  • U kunt een executeur aanstellen om uw zaken te regelen
  • U kunt hiermee (veel) erfbelasting besparen voor uw erfgenamen
  • U kunt een beschermingsbewind instellen voor erfgenamen die (nog) niet bij machte zijn om goed met uw erfenis om te gaan
  • U kunt voorkomen dat de partner van uw kind na scheiding met de helft van uw erfenis vertrekt door middel van een uitsluitingsclausule
  • U kunt een voogd benoemen die na uw overlijden de zorg voor uw minderjarige kind(eren) overneemt

Kies voor een executeur

Wanneer u een executeur benoemt wijst u iemand aan die uw nalatenschap uitvoert. Dit kan een organisatie of persoon zijn. Uw executeur kan uw testament of het wettelijk erfrecht uitvoeren. Door te kiezen voor een executeur belast u uw nabestaanden niet met het zijn van degene die de afhandeling van uw testament moet regelen. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het opstellen van een testament kunt u de brochure hieronder downloaden. Op zoek naar persoonlijk advies? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen of kom eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst op een toegankelijke en transparante manier.

DOWNLOAD BROCHURE

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris