Notaris voor elke levensfase

Onze mensen nemen u bij de hand bij de belangrijke momenten in uw leven.

Bekijk ONS team

 

Akte van erfrecht

Wilt u duidelijkheid over de verhoudingen en de gerechtigdheid tot het vermogen van de overledene? Dan heeft u een akte van erfrecht nodig. Een akte van erfrecht wordt door een notaris opgemaakt. Wij zijn uw betrokken partner.

Wat is een akte van erfrecht?

In een akte van erfrecht staat wie de erfgenamen zijn van de overledene. Wij, de notaris, verklaren in een verklaring van erfrecht akte dat wij gecontroleerd hebben wie is overleden of de overledene een testament had, en zo ja, wie er in dat testament als erfgenamen zijn aangewezen. Ook verklaren wij eventueel wie gemachtigd is om de erfenis van de overledene af te wikkelen (verklaring van executele).

Onderzoek

Voordat wij een verklaring van erfrecht kunnen afgeven onderzoeken wie de erfgenamen zijn, door de burgerlijke stand en het Centraal Testamentenregister te raadplegen. Wanneer erfgenamen niet eenvoudig te vinden zijn of wanneer er meerdere erfgenamen zijn kan het enige tijd duren voordat een akte van erfrecht afgegeven wordt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie omtrent een akte van erfrecht? Of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst op een toegankelijke en transparante manier.

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris