Erven en schenken

Testament

Een testament is een notariële akte die gebruikt wordt om uw erfgenamen in aan te wijzen en om de afwikkeling van uw nalatenschap in vast te leggen. Iedereen vanaf 16 jaar kan een testament opstellen.

Voor gehuwden met kinderen bepaalt de wet al dat alle bezittingen en schulden over gaan op de langstlevende echtgenoot, waardoor een testament uit het oogpunt van bescherming van de langstlevende ten opzichte van de kinderen niet direct noodzakelijk is. De wet regelt zeker niet alles! In een testament kunt u nog veel terrein winnen. Wij vertellen u er graag meer over.

Testament opstellen

Waarom een testament opstellen:

  • U kunt bepalen wie uw vermogen krijgt na uw overlijden
  • U kunt uw erfgenamen (veel) erfbelasting besparen
  • U kunt een executeur aanwijzen die uw zaken kan regelen
  • U kunt een voogd benoemen die de zorg voor uw minderjarige kind(eren) krijgt
  • U kunt een beschermingsbewind instellen voor erfgenamen die (nog) niet bij machte zijn om goed met uw erfenis om te gaan
  • U kunt voorkomen dat de partner van uw kind na scheiding met de helft van uw erfenis vertrekt middels een uitsluitingsclausule

Meer informatie?

Meer informatie over het opstellen van een testament? Download dan de brochure hieronder. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst op een toegankelijke en transparante manier.

DOWNLOAD BROCHURE

 

 

'Wij nemen u bij de hand.
Stap voor stap zorgen we ervoor dat alles naar uw wens vastgelegd wordt.'

mr. Janny Teensma-Broos - Estate-planner

 

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.