Huis kopen

Leveringsakte

Bij de leveringsakte komen wij, notaris om de hoek kijken. Wij zijn namelijk als enige bevoegd om te zorgen dat het huis aan u geleverd kan worden en maken daarvoor een notariële akte op: de leveringsakte.

De stappen bij de leveringsakte:

  1. Opstellen leveringsakte
    Nadat de koopovereenkomst is getekend en de ontbindende voorwaarden zijn vervallen wordt de leveringsakte opgesteld. Deze akte moet overeenkomen met de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst.
  2. Ondertekenen en koopsom voldoen
    De leveringsakte wordt door koper en verkoper getekend op de datum die in de koopakte is overeengekomen. De koopsom van het huis wordt vooraf op een aparte bankrekening bij de notaris voldaan.
  3. Officieel eigenaar
    Nadat de leveringsakte door koper, verkoper en notaris is ondertekend, wordt de leveringsakte door de notaris ingeschreven bij het kadaster. Zodra dat is gebeurd bent u officieel de nieuwe eigenaar van de woning.

Voor het opstellen van de leveringsakte heeft u een notaris nodig. Wij zijn u graag persoonlijk van dienst op een toegankelijke en transparante manier.

De leveringsakte wordt ook wel transportakte, eigendomsakte of overdrachtsakte genoemd.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie omtrent het kopen van een huis? Download dan de 'woning kopen brochure' via de onderstaande button. In deze brochure leest u alles over uw rechten en plichten als u een woning koopt, de rol van de notaris en nog veel meer. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst op een toegankelijke en transparante manier. 

DOWNLOAD BROCHURE

 

 

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris

 

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.