Notaris voor elke levensfase

Onze mensen nemen u bij de hand bij de belangrijke momenten in uw leven.

Bekijk ONS team

 

Erven: voorkom lastige situaties

Het komt vaak voor dat erfgenamen het niet eens zijn over de verdeling van de erfenis. Het kan zijn dat een of een paar van de erfgenamen weigeren mee te werken aan de verdeling. Of een niet-erkend kind eist een deel van de nalatenschap op. Som speelt er wantrouwen, bijvoorbeeld als erfgenamen denken dat er bezit is verdwenen uit de nalatenschap. Voor dit soort situaties zijn er verschillende mogelijkheden.

Familieveiling

Een familieveiling is een eenvoudige, goedkope en vaak prettige oplossing om de inboedel te verdelen. Dan trekt iedere erfgenaam een lootje, bij bijvoorbeeld de notaris. Indien de een tijdens de veiling meer waardevolle spullen ontvangt dan de ander, dan kan dit verekend worden.

De notaris

De notaris probeert met alle erfgenamen overeenstemming te bereiken. Lukt dat niet en blijven er meningsverschillen? Dan zet de notaris de geschilpunten op papier. Dat helpt namelijk in een eventuele rechtzaak.

Mediation

Bij mediation zoeken de erfgenamen samen met een mediator naar oplossingen. De voorwaarde hiervoor is wel dat de ergenamen nog met elkaar praten. De uiteindelijke oplossing is bindend. Mediators kan u vinden via de Vereniging voor Mediators in het Notariaat (VMN).

Andere lastige situaties

Verder kunnen zich nog veel meer lastige situaties voordoen, zoals: de waarde bepalen van erfstukken, onvindbare of onverwachte erfgenamen, rechtzaken en zelfs onterving. Wilt u meer weten over wat voor mogelijkheden u heeft in dit soort situaties? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons voor meer informatie.

 

Ik wil meer informatie

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris