Notaris voor elke levensfase

Onze mensen nemen u bij de hand bij de belangrijke momenten in uw leven.

Bekijk ONS team

 

Akte van verdeling

Wij begrijpen heel goed dat u bij een scheiding of verbreking van samenwoning veel aan uw hoofd heeft. Het is belangrijk om zaken goed af te ronden, juist als de echtscheiding al is uitgesproken. Wij kunnen u daarbij ontzorgen. Met behulp van een akte van verdeling worden de gemeenschappelijke spullen op een eerlijke manier verdeeld en kan het huis op één naam gezet worden. 

Waarom een akte van verdeling?

Het verdelen van gemeenschappelijke spullen zoals meubels gaat de meeste ex-partners goed af. Beslissen over wie er met het huis overblijft daarentegen is niet altijd even makkelijk. Dan is het opstellen van een akte van verdeling door een notaris noodzakelijk. In een akte van verdeling wordt vastgelegd dat de gezamenlijke woning op naam wordt gesteld van de persoon die in de woning blijft wonen en of diegene de hypotheek overneemt. Ook wanneer je in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest, of wanneer de woning in de huwelijkse voorwaarden als gemeenschappelijk bezit vermeld staat, dient een akte van verdeling opgesteld te worden.

Welke documenten moet u aanleveren?

Welke documenten moet u hiervoor aanleveren:

  • Echtscheidingsconvenant
  • Echtscheidingsvonnis
  • Bewijs van inschrijving van echtscheiding in Burgerlijke Stand
  • Eigendomsbewijs van de woning
  • Hypotheekakte
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Akte ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid (indien nodig)

Meer informatie?

Wilt u meer informatie omtrent de akte van verdeling? Of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst op een toegankelijke en transparante manier.

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris