Notaris voor elke levensfase

Onze mensen nemen u bij de hand bij de belangrijke momenten in uw leven.

Bekijk ONS team

 

Levenstestament opstellen

Wanneer u een levenstestament op volmacht opstelt regelt u daarbij wie uw belangen kan behartigen op het moment dat u door ziekte, ouderdom of een ongeval hier niet meer toe in staat bent. In een levenstestament kunnen ook bepaalde wensen vastgelegd worden. Op deze manier houdt u zelfs de regie in handen, ondanks het feit dat de uitvoering bij iemand anders komt te liggen. Dit levenstestament is enkel geldig tijdens uw leven, dit gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na overlijden. 

Verschil levenstestament en volmacht

Het verschil tussen een levenstestament en een volmacht is dat een volmacht enkel betrekking heeft op uw financiële belangen. Een levenstestament bestaat meestal uit twee volmachten.

  • Een volmacht voor uw financiële belangen
  • Een volmacht voor uw medische en persoonlijke zaken

In één akte worden alle zaken die u geregeld wilt hebben vastgelegd. De werking van een levenstestament en een notariële volmacht komen overeen. 

Gevolmachtigde

Dit is de persoon die u aanwijst als vertrouwenspersoon in uw levenstestament. Dat kan één persoon zijn, maar u kunt de verschillende taken ook aan meerdere personen toewijzen. Echter mogen banken en artsen wel maar één contactpersoon hebben. 

Meer informatie?

Voor meer informatie betreffende het opstellen van een levenstestament kunt u via onderstaande button de levenstestament-brochure downloaden. Voor persoonlijk advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of kom gerust eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst, tijdens elke levensfase!  

DOWNLOAD BROCHURE

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris