Familiezaken

Levenstestament

In een levenstestament of volmacht regelt u wie uw belangen kan behartigen wanneer u bij ziekte, ouder worden of ongeval hier niet meer in staat toe bent. Ook kunt u bepaalde wensen vastleggen in een levenstestament. Zo houdt u zelf de regie in handen, ondanks dat de uitvoering bij iemand anders komt te liggen. Een levenstestament geldt alleen tijdens uw leven en gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na overlijden. 

Verschil levenstestament en volmacht

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten:

  • Een volmacht voor uw financiële belangen
  • Een volmacht voor uw medische en persoonlijke zaken

Alle zaken die u geregeld wilt hebben legt u vast in één akte. De werking van notariële volmacht en het levenstestament zijn hetzelfde.

Gevolmachtigde

Degene die u aanwijst als vertrouwenspersoon in een levenstestament heet gevolmachtigde. Dat kan één persoon zijn, maar u kunt ook meerdere taken over meerdere personen verdelen. Banken en artsen mogen wel maar één contactpersoon hebben. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie omtrent het opstellen van een levenstestament? Download dan de levenstestament-brochure via de onderstaande button. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs op ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst op een toegankelijke en transparante manier. 

DOWNLOAD BROCHURE

 

 

'Betrokken,
betrouwbaar, en bereikbaar,
dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris

 

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.