Bedrijf en organisatie

Rechtsvorm aanpassen

Er zijn verschillende rechtsvormen waarin ondernemers (samen)werken. Denk aan rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid, zoals de eenmanszaak, Vennootschap Onder Firma (VOF) en de maatschap. Maar ook rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid, zoals de Besloten Vennootschap (BV), de Naamloze Vennootschap (NV) en de Coöperatie.

Aansprakelijkheid

De ene vorm kan beter uitvallen of voelen dan de andere vorm. De keuze kan voortkomen uit een afweging over wel of niet acceptabele aansprakelijkheid en kan ook zeker fiscaal gedreven zijn. Denk ook aan investeerders die wellicht een ander risico nemen of wensen te lopen dan degene die de onderneming zal gaan drijven. Het wetboek is in oktober 2012 voor de BV behoorlijk op de schop gegaan en er is erg veel mogelijk en veel flexibiliteit. Maak daar gebruik van en kies bewust en wel overwogen. Er is meer dan standaard en bedenk: het is mijn onderneming “mijn kind(je)” dat moet ik goed verzorgen!

Overeenkomsten

Denk ook aan het opmaken van (aandeelhouders)overeenkomsten tussen de samenwerkende aandeelhouders en/of ondernemers. Daar moet aandacht aan gegeven worden en over nagedacht, dat helpt de onderneming en de ondernemers, aandeelhouders en investeerders voor nu en in de toekomst. Wij willen niet dat u over één nacht ijs gaat.

Het is voor u als ondernemer goed daar bij stil te staan en dit te zorgvuldig en tijdig te (her)overwegen. Wij kunnen u daarbij helpen en doen dat graag met en voor de ondernemer en dit het liefst in nauw samenspel met zijn fiscale en/of overige adviseurs. Samen naar het optimale resultaat voor u, de ondernemer!

Ik wil meer informatie

 

'Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris'

mr Pepijn Beliën - Notaris

Interesse in een van onze diensten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.